fbpx

Geir Håkensen, Nyansatt i Assessit

Geir Håkensen

Geir Håkensen
Seniorkonsulent, Organisasjons- og lederutvikling

geir.hakensen@assessit.no
+47 901 03 628
LinkedIn

Tidligere arbeidsgiver
Telenor

Utdannelse
Master of Management,
Handelshøyskolen BI

 

Geir Håkensen starter som Seniorkonsulent i Assessit Organisasjons- og lederutvikling . Vi er veldig glade for å styrke laget vårt med Geir! Han har mye relevant erfaring som både vi i Assessit og våre kunder vil dra nytte av fremover. Geir er en veldig hyggelig fyr og utpreget lagspiller som vil passe godt inne i vår teamkultur. Han virker også veldig motivert for å bidra til vår innovasjonsreise når det gjelder digitalisering av lederutviklingsprosesser, noe vi ser frem til å samarbeide med Geir om, sier leder for organisasjons- og lederutvikling, Jørn Eriksen.

 

Hvorfor valgte du Assessit?

Jeg har flere referanser inn i Assessit gjennom kollegaer fra tidligere arbeidsforhold. De har fortalt meg hvordan det er å jobbe i Assessit og det virker som et sted som har mange av de kvalitetene jeg ser etter hos en arbeidsgiver. Jeg liker veldig godt at det er et sterkt faglig miljø som leverer aktiv lederutvikling til store aktører ute i markedet. Det trigger meg at det er så stort fokus på refleksjon og egenopplevelse hos lederne som deltar på lederutviklingen samtidig som det er fundamentert på teori og modeller. Jeg er også veldig opptatt av en «team»-ånd og det virker som mine nye kollegaer er «bygd slik» at de ønsker å lykkes sammen og gjøre hverandre gode. Da blir det i mine øyne en god arbeidsdag hvor man kan ha det gøy på jobb.

Jeg kommer fra en HR-direktør stilling i Telenor og for meg så ble det en for stor andel administrative oppgaver i forhold til utviklingsoppgaver. Jeg brenner veldig for utvikling og ønsket meg tilbake til et sted hvor dette kunne stimuleres i større grad og at jeg igjen kunne bli del av et fagmiljø.

Hva vil bli dine største styrker i rollen som Seniorkonsulent i Assessit?

Jeg tror mine største styrker er på det å finne gode løsninger på problemstillinger som kan virke litt håpløse i utgangspunktet. Jeg er også veldig glad i å designe nye konsepter.

Jeg kan av og til være litt tidsoptimist (ref case-intervjuet hos Assessit) og optimist generelt sett. Jeg er sjeldent sur og sint, i hvert fall ikke veldig lenge.

Jeg er absolutt en team-spiller og koser meg veldig med andres suksesser som jeg kanskje har bidratt til at skjer. Jeg har også glede i det å dele informasjon og konsepter som jeg tror vil hjelpe andre frem, ja, jeg har nok et sterkt gen rundt det å hjelpe.

Det siste jeg vil nevne som en styrke er nok et stort nettverk. Jeg har 19 år i Telenor og det har skjedd mye gjennom den tiden. Noen av mine «nærmeste» er fortsatt der, mens andre har forflyttet seg til andre arbeidsgivere. Dette skaper et flott nettverk.

Hva tror du blir avgjørende for å lykkes med organisasjons- og lederutvikling i årene fremover?

Jeg tror det blir helt avgjørende at vi er gode lyttere slik at vi treffer på det som kundene etterspør. Jeg tror mange konsulentselskaper er så stolte av mange av sine konsepter og vil så gjerne vise frem og selge, men så er det ikke sikkert at det er akkurat dette kundene har behov for.

Jeg tror også det er viktig å holde seg faglig oppdatert og at det settes av tid til dette slik at vi ikke seiler «akterut». Dette kan være interne aktiviteter for å fortelle og dele noe vi har opplevd eller oppdaget, eller det å sertifisere seg eller delta på kurs/seminarer. Vi kjenner jo alle til 70/20/10-regelen, så en fin balanse her.

Det å finne en god løsning på det å drive fysiske samlinger kombinert med virtuelle møter tror jeg også vil være avgjørende i tiden fremover. Hvis vi klarer å holde energien og motivasjonen oppe hos deltakerne med en god miks på dette, så vil vi også få resultater og anerkjennelse. Da er det viktig å lære seg bra verktøy og kanskje kunne bruke kundens verktøy som de allerede kjenner for å senke terskelen.

Til slutt tenker jeg også at det er viktig med forankringen av de oppdragene vi har, høyt nok i organisasjonen. Det har noe med langsiktighet og robusthet å gjøre. Så får vi se da hva som «funker».

Uansett, jeg gleder meg masse til å komme godt i gang med kunder og samlinger fremover, og ikke minst bidra til å videreutvikle OLU-teamet til et spennende og inspirerende sted å være hvor vi har det gøy!

Velkommen til oss Geir – vi gleder oss stort over å ha fått deg med på Assessit-laget, og det kan våre kunder glede seg over også!