fbpx

Årets Unge Ledere – Topp 10

Rebekka Egeland

Falck Helse AS

Hvilken Podcast hører du på og blir inspirert av i hverdagen?
Jeg har en engelsk setter som krever mye mosjon, så jeg går eller løper enten i skogen eller langs kyststien der jeg bor et par timer daglig etter jobb. I helgene blir det ofte flere timer, og på vinteren går vi på ski. Det å være i naturen gir meg masse overskudd og den stillheten jeg trenger for å koble av i en hektisk hverdag. Dette er den viktigste daglige rutinen jeg har, og jeg har løst mange utfordringer, senket stress og fått mange nye ideer på disse turene. Jeg hører ofte på podcast når jeg går tur og min favoritt er «Oprahs Super Soul Conversations» som inspirerer meg masse! Det er intervjuer med en rekke interessante og kloke mennesker (politikere, musikere, verdensledere, toppledere, gründere, idrettsutøvere, forfattere, skuespillere, buddhistiske mestere, fredsprisvinnere, komikere etc) om blant annet verdivalg, hva som gir livet innhold og mening, og hvordan møte motgang. Mine favoritt intervjuer er med Maya Angelou, Shefali Tsabary, Brené Brown, Thich Nhat Than, Jack Kornfield og Pema Chödron. Sistnevnte er en av de klokeste menneskene jeg har møtt, og jeg har både lest og hørt “alt” disse har utgitt. Jeg er jo psykolog og veldig glad i faget mitt. Hører derfor også på «Hos Peder», «Pia og Psyken» og «Sånn er du». Jeg ble kjent med Sara Lossius podcast «Ingefær» da hun intervjuet Carina Poulsen og meg i forbindelse med vår bok «Hverdagspsyk», og har hørt på denne podcasten siden.

Hvilke steder leser du artikler, og hvorfor gir dette deg inspirasjon?
Jeg leser DN og Aftenposten daglig, og fagtidsskrifter, TED talks, Harvard Business Review, Psykologisk.no m.m. ukentlig. Ellers sluker jeg alt av krim både på TV, bøker og podcast.

Hva er gode tanker å gjøre seg over sommeren, hvordan lader du opp til å starte med full energi?
Sommeren kan være en fin tid å trekke seg tilbake og ta et blikk på hvor man står og om man må endre noe kurs for veien videre. Forandring er ikke bare viktig, men nødvendig gjennom hele livet for å ikke stagnere. Det er ofte bare frykten som stopper oss, og frykten er der fordi vi aldri kan være helt sikker på hva resultatet av en endring blir. Det er skremmende! Men, frykten kan også brukes som en veiviser, fremfor et hinder og det inspirerer meg veldig for det er når man tør å gå inn i det ukjente at man lærer og utvikler seg. For meg er det viktig å være tro mot meg selv og mine behov, og etterleve mine verdier i praksis. Det er ferskvare, så bevissthet er et nøkkelord. Natur, fysisk aktivitet og nære relasjoner gir meg den glede og energi jeg trenger. Jeg føler meg veldig heldig som har støtte i en bunnsolid ektemann og gode venner jeg kan dele alt med.

Les mer om Årets Unge Ledere her!
Husk at vi åpner for påmelding og nominasjoner 9.august!

Vil du være den første som får vite det siste?