fbpx

Torstein Martinsen

Alder
35

Jeg bor i 
Oslo

Tittel
Regional Manager EcoBuildings & Field Services

Virksomhet
Schneider Electric

Seneste utdannelse
Bachelor Engineering + INSEAD


Fakta fra CV

  • Har gått den lange veien og arbeidet meg oppover i systemet fra elektriker, servicetekniker/ingeniør – prosjektleder – selger – avd.leder til regionleder (GK + Siemens AS + Schneider Electric)
  • Familiefar med samboer og to flotte barn på 4 og 7
  • Studerer nå på INSEAD
  • Utdanning i Coaching
  • Lesehest

Mine beste egenskaper som leder er…
Lik respekt og interesse for alle kollegaer, det være ser CEO og den nyansatte lærlingen. Tillitsfull og tillitsbygger gjennom å være empatisk (sette av tid og være tilgjengelig) og autentisk (Åpent hjerte). Høy integritet og står for det samme i dag som dagen jeg ble ansatt, verdibasert ledelse. Coachende leder og gir/ber om feedback i det daglige = utvikling hver dag. Visjonær, ambisiøs og en storyteller. Meget lite uhøytidelig.

Min viktigste erfaring er…
De gangene jeg får tydelig feedback som avdekker mine blindspots og gir meg en åpenbaring/aha-opplevelse.

Å oppleve reisen med å bli ansatt i regionen med lavest engasjement i hele Norge, for så og snu dette til regionen/avdelingen med høyest engasjement i Norge to år på rad.

De gangene jeg gjør tabber + refleksjon = der utvikler jeg meg mest.

Mitt beste råd til unge ledere som leter etter nøkkelen til suksess er…
Vær deg selv 100%. Ikke vær den lederen du tror alle vil ha, men den du selv tror på/ønsker å ha.

Jeg er aller mest glad for min rolle som leder når…
Når jeg evner å gi andre økt innsikt og vekst. Evner å skape verdi for mine kollegaer. Når jeg ser at kollegaer setter helheten og kollegaers suksess foran sine egne ønsker. Når jeg ser kollegaer adopterer noe av det jeg tror så inderlig på = kommunikasjon/5-star feedback, transparency, personlige åpenhjertige samtaler, tillitt vises (empati + autentisitet), det å tro på noe sammen ++.

Det viktigste for meg som leder er…
Gjøre de rundt meg bedre/ gi verdi til andre.
Skape et miljø som gir mer energi inn en ut. Et miljø der vi verdsetter alle for den de er = alle kan vær seg selv. Tillitt. Empowerment av mine rapporterende.