fbpx

Spillsimulatoren som gir fleksibel ledertrening 

21 okt, 2020

Assessits ledersimulator er et innovativt digitalt verktøy som gir ledertrening til både erfarne og nye ledere. Ved å bruke simulatoren til å trene i virkelighetsnære og konkrete situasjoner, blir lederne bedre rustet til å drive effektiv ledelse. 

Ledersimulatoren kjennetegnes ved fokuset på kundeopplevelse, nytte og innovasjon. Løsningen har: 

  • Solid og relevant faglig innhold basert på forskning. 
  • Digital spillbasert treningsopplevelse som engasjerer. 
  • Mulighet til å trene i virtuelle, virkelighetsnære og spesifikke ledersituasjoner. 
  • Enkelt å trene selvstendig eller i gruppe, hvor og når du vil. 

I tillegg er den enkel å integrere som en del av en ledertrening eller i en lederutviklingsprosess. 

Positive opplevelser gir bedre læring 

Både forskning og erfaring viser at positive opplevelser i læringssituasjoner gir økt læringseffekt. Spillteknologien stimulerer deltakerne til å repetere treningen, og dermed øke forutsetninger til å utvikle lederferdighetene sine.  

Dette er bakgrunnen for at Assessits har lansert en digital spillbasert ledersimulator. 

Simulatoren er et innovativt digitalt verktøy, utviklet i samarbeid med Attensi, som møter læringsbehovet til både erfarne og nye ledere på en kostnadseffektiv måte.  

– Ved å bruke verktøyet til å trene i virkelighetsnære og konkrete problemstillinger, gjør vi norske lederne bedre rustet til å drive effektiv ledelse. Vi er sikre på at simulatorens spillbaserte oppbygging vil engasjere norske ledere, forteller daglig leder Kaja Eidet Eikeland i Assessit. 

Enkel tilgang og bedre refleksjoner 

Med ledersimulatoren kan ledere trene når de vil og hvor de vil. Simulatoren er også enkel å integrere som en del av en ledertrening eller i en lederutviklingsprosess.  

Selv om simulatoren er et én-til-én-verktøy, kan treningen også gjennomføres i fellesskap. For mange vil dette samspillet kunne bidra til bedre refleksjoner og ytterligere læring.  

I tillegg kan ledersimulatoren bidra til å vurdere lederferdigheter i en rekrutteringsprosess. 

Over 20 års erfaring ligger bak 

Assessit har over 20 års erfaringer med bruk av simuleringer som en viktig del av vurderinger ved ansettelser og utviklingsprosesser.  

I 10 år har vi også kåret Årets Unge Leder. I den forbindelse har vi gjennomført simuleringer (case-oppgaver) med over 1000 unge ledere, med oppgaver som «den vanskelige samtalen».  

Det er blant annet erfaringene fra disse simuleringene Assessit har tatt med seg når vi nå har utviklet en egen spillbasert simulator for trening på den vanskelige samtalen.  

– Den digitale ledersimulatoren gir virtuell, spesifikk og realistisk trening både for erfarne og nye ledere, sier Eidet Eikeland. 

Relaterte innlegg

Simulator gir fremtidens ledertrening gjennom gamification

Assessit har lansert en spillsimulator som skal bidra til utvikling av norske ledere.

Les mer

Lena Nilsson som ny OLU- leder i Assessit

«Vi er så glade for å ha fått på plass Lena Nilsson som ny leder for vår avdeling Organisasjon – og lederutvikling (OLU) i Assessit. Hun har tidligere jobbet som seniorkonsulent i Assessit og vi synes det er ekstra fint at vi har så flinke folk internt. Lederskapet får en ekstra dimensjon og en god start ved at hun kjenner teamet og organisasjonen.

Les mer

Lederegenskapene som trengs for å lykkes

Mot og et moralsk kompass er blant egenskapene unge ledere mener vil være viktigst for å lykkes i lederrollen i årene som kommer.

Les mer

Oslo

Rådhusgata 17
0158 Oslo
22 15 11 00

Trondheim

Strandveien 43
7067 Trondheim

Stavanger

Gamle Forusveien 1
4032 Stavanger

Oslo

Rådhusgata 17
0158 Oslo
22 15 11 00

Trondheim

Strandveien 43
7067 Trondheim

Stavanger

Gamle Forusveien 1
4032 Stavanger