fbpx

Gode råd for karriereutvikling og din vei videre

20 apr, 2023

Alt for ofte dreier endringsledelse seg nesten bare om struktur. Da går det gjerne galt. Ledelse i endring bør i like stor grad handle om å forstå de ansatte.

Å søke jobb og nye muligheter kan alltid være utfordrende. Og spesielt vanskelig er det hvis din bransje eller arbeidsgiver gjennomgår store omveltninger. 

Arbeidsledighet og usikkerhet rundt jobb påvirker oss alt fra humør til selvtillit. Hvis du er i en slik situasjon, kan det derfor være nyttig å få hjelp til å finne veien videre.  

Derfor har vi utviklet et konsept for jobbcoaching og karriereutvikling i utfordrende tider, «Veien videre». 

Nederst i artikkelen kan du også lese 10 gode råd for å komme videre i karrieren. 

Slik kan vi hjelpe 

Assessit har hjulpet mange mennesker videre, også i vanskelige situasjoner som nedbemanning, konjunkturnedgang, omstilling og konkurser.  

Gjennom en systematisk tilnærming og gode, konkrete verktøy har vi sett hvordan de aller fleste kommer seg videre, også i jobbsammenheng.  

Såkalte «outplacement»-pakker har vært en del av vår portefølje i lang tid. I dag kreves det andre og tilpassede tiltak og vi har kalt vår tilnærming «Veien videre».  

Gjennom et unikt samarbeid med headhuntere får du innsikt i rekrutteringsprosesser, kan trene på intervjusituasjoner og får gode tilbakemeldinger på hvordan du kan komme deg videre.  

Vi tilbyr jobbcoaching som gir individuell oppfølging og mobilisering til handling. 

Positiv psykologi gir ny optimisme 

I Assessit bygger vi vår tilnærming til jobbcoaching på det vi vet om effekten av positiv psykologi. I det ligger at vi fokuserer på dine egne styrker. På den måten skaper vi fremtidstro, bevisstgjøring og dermed bedre posisjonering for å finne og gripe nye muligheter. 

Å finne drømmejobben er kanskje ikke det som står i fokus for deg og dine kolleger eller medarbeidere akkurat nå. Likevel kan det tenkes at du vil kunne finne nye muligheter også når du står i en krevende situasjon. 

Ti gode råd for å finne din egen vei videre 

  1. Vær åpen om prosessen du er inne i, inviter folk som vil deg godt, til å støtte deg.
  2. Kartlegg dine styrker. Tenk gjennom dine egne personlige egenskaper, ferdigheter, kvalifikasjoner og erfaringer. Hva er det du er god på?
  3. Finn ut hva som motiverer deg og hva som gjør at du kommer i flytsonen.
  4. Be om tilbakemeldinger fra mennesker som kjenner deg.
  5. Finn ut dine suksesshistorier. Hva har du lykkes med?
  6. Gå gjennom CV-en din – sørg for at den er oppdatert og relevant.
  7. Oppdater referansene dine slik at de kjenner din egen situasjon og hva du vil fremover.
  8. Aktiver nettverket ditt. Kanskje har du også kontakter du ikke har tenkt på før?
  9. Sjekk markedet for din kompetanse og erfaring. Hva finnes av muligheter der ute?
  10. Fokuser på «hele deg». Selv om jobb er viktig bør du også ta vare på deg selv og de rundt deg.
I Assessit har vi en digital tilnærming. Vår individuelle oppfølging støttes derfor av tilgang til relevante artikler, webinarer, mulighet for å trene på ferdigheter i en egen simulator, oppdateringer i egen app osv. 

Vil du vite mer om hvordan vi i Assessit kan hjelpe deg eller dine medarbeidere videre, ta kontakt med oss på post@assessit.no eller på telefon 22 15 11 00. 

Relaterte innlegg

Fra målsetting til trening i ledersimulator - DSS

“Introduksjonen og bruken av ledersimulator både på samlingene og i treningsøyemed mellom samlingene, har gitt merverdi til programmet. Erfaringene er at lederne blir engasjert i treningssituasjonen med simulatoren og opplever spillet som relevant og virkelighetsnært.”

Les mer

5 feller du bør unngå som leder for fageksperter

Hvilken lederstil du velger er avgjørende for å lykkes med ledelse i en kunnskapsbedrift. Her er fem gode råd fra Lars Frydenlund i Assessit.

Les mer

Dette er fremtidens viktigste lederegenskaper

Å være leder er mer utfordrende og komplisert enn noen gang. Mot og genuin interesse for å forstå er noen av egenskapene som må til for å lykkes.

Les mer

Oslo

Rådhusgata 17
0158 Oslo
22 15 11 00

Trondheim

Strandveien 43
7067 Trondheim

Stavanger

Gamle Forusveien 1
4032 Stavanger

Oslo

Rådhusgata 17
0158 Oslo
22 15 11 00

Trondheim

Strandveien 43
7067 Trondheim

Stavanger

Gamle Forusveien 1
4032 Stavanger