Tendensrapporten 2017

Enkle spørsmål, store temaer

Hvert år spør vi tidligere kandidater i Årets Unge Ledere om deres karriereplaner, ambisjoner, prioriteringer og ønsker for fremtiden. Vi gleder oss til å se resultatene og ikke minst til å se endringer og utvikling fra år til år. Med enkelte spørsmål vil vi vil sette fokus på kompliserte temaer – temaer som kan bidra til tanker, refleksjoner og diskusjoner i arbeidet med å tiltrekke, utvikle og ikke minst holde fast på de beste unge ledere. Noen resultater bekrefter det vi vet fra før, mens andre er mer overraskende.

For å laste ned  rapporten, fyll inn dine opplysninger her

Etter utfylling av data sender vi deg en mail med en fil til å laste ned.

Jeg godkjenner at Assessit kan bruke mine kontaktopplysninger til markedsføring av sine tjenester og services.

Tendensrapporten 2017 i media

Nærhet fra
avstand

Ukeavisen Ledelse |

I Assessit sin Tendensrapport: 43 prosent av unge ledere oppgir at fjernledelse er en del av arbeidshverdagen deres, viser ny rapport. Dette blir bare mer og mer naturlig, hevder eksperter.

Lønn er ikke viktig for unge ledere

Dagens Perspektiv |

Autonomi, interessante arbeidsoppgaver og gode sjefer er det de unge lederne ønsker seg i dag, viser en fersk undersøkelse fra Assessit.

Vant jobben på nettverk

Finansavisen |

En fersk undersøkelse gjennomført av Assessit blant unge ledere viser at nettverk er svært viktig for deres karriere.

Mennene ser det ikke og merker det ikke

Dagens Næringsliv |

En ny tendensrapport fra konsulentselskapet Assessit viser oppsiktsvekkende resultater om negativ forskjellsbehandling på jobben. Mer enn hver tredje kvinne er blitt forskjellsbehandlet på arbeidsplassen.

Rømmer fra manglende utviklingsmuligheter

Finansavisen |

Får ikke unge tallentfulle ledere nok utviklingsmuligheter velger de å bytte arbeidsgiver, viser en undersøkelse gjennomført blant kandidatene til Assessit sin konkurranse Årets Unge Ledere.