fbpx

Erik Bovaller
Rådgivare

Vad gjorde att du valde att flytta till Norge och börja arbeta i Statnett?

– Jag hade precis som många andra svenskar arbetat ett år i Oslo efter gymnasiet, och blev redan då helt förälskad i staden. När jag sedan flyttade hem till Sverige igen för att studera hade jag redan börjat drömma om att flytta tillbaka till Oslo efter att jag var klar med min utbildning. Sagt och gjort, när jag var klar med studierna började jag se efter jobb i Norge, och gärna inom hållbar utveckling. När jag såg att de sökte folk på Statnett så tänkte jag att det var den perfekta möjligheten att få jobba inom ett större företag med det jag tycker kul, och samtidigt vara en del av den gröna omställningen!

Vilka möjligheter finns för kompetensutveckling i Statnett?

– Statnett som arbetsgivare upplever jag som oerhört generös vad gäller kompetensutveckling. Om det är ett område som intresserar en så är det goda möjligheter för att gå kurser inom området, både internt och externt. Jag har själv redan gått kurser som gett mig certifisering inom områden som jag är intresserad av, trots att jag bara varit i Statnett i lite drygt 9 månader.

Är du med i «UNG i Statnett», och kan du isåfall berätta lite om vad du får ut av att vara en del av den miljön?

– Redan min första arbetsvecka blev jag introducerad för UNG, som är en förening som arrangerar sociala tillställningar för de yngre i Statnett. Det kan vara allt från kälkåkning i Holmenkollen, skidresor till Hemsedal eller höstresor till Trysil, till fester, middagar och afterwork. Praktiskt taget vad som helst, poängen är att man träffar unga, sociala människor och har det kul ihop. Detta var enormt kul, och inte minst nyttigt, för mig när jag var ny i Stanett (och Oslo) för att hitta vänner bland kollegor! Sedan en tid tillbaka är jag dessutom med i styrelsen, och får lov att engagera mig ännu mer i föreningen.

Vad har du upplevt som det mest positiva med att vara arbetstagare i Norge?

– Det finns många fördelar med att arbeta i Norge, bland annat att arbetsdagarna är något kortare än i Sverige. Det gör att man får tid över att lägga på det man tycker är kul. I Statnett speciellt lägger man väldigt mycket fokus på att man ska ha de bra både på jobbet och på fritiden, och det finns förutom UNG många andra föreningar att engagera sig i, nästan oavsett intresse. Under min korta tid i Statnett har jag varit med på Revy, skidkurs och jag brukar utnyttja företagets egna gym till träning.

När du inte arbetar, vad lägger du tiden på? Vad är bäst med Oslo?

– Det absolut bästa med Oslo är kombinationen av hav och fjäll! Under vintern kan man sätta sig på tunnelbanan och snabbt komma ut till ett enormt nätverk av längspår för skidåkning, och under sommaren så är det bara att kasta handduken över axeln och gå ner till någon av badplatserna i centrum för att ta sig ett dopp i havet. I övrigt tycker jag att Oslo är en väldigt lagom stor stad att bo i. Det är en huvudstad med allt vad det innebär av restauranger och uteliv, samtidigt som det inte är större än att man kan ta en promenad runt centrum på en förmiddag.

Vi är i behov av din kompetens!

På grund av affärsområdets varierande ansvars- och arbetsuppgifter söker vi flera nya medarbetare med olika kompetensområden och intresseområden. Om du är civilingenjör/ingenjör inom elkraft, energi, reglerteknik, datateknik eller teknisk fysik har du den spännande bakgrund som vi söker. Vi är även intresserade av att komma i kontakt med dig som har en ekonomisk utbildning och som har haft roller som process-/produktägare inom kraftbranschen eller liknande. Vi behöver både erfarna och nyutexaminerade personer som kan ingå i vårt arbetslag.

Våra värden:
Vi levererar Vi har mod Vi gör det tillsammans

Statnett ansvariga för att bygga, driva och underhålla det norska kraftsystemet. Vi är ett statligt företag som ägs av staten via Olje- och energidepartementet. Vårt uppdrag är att säkra strömförsörjningen genom drift, övervakning och räddningstjänst dygnet runt. Vi ska också underlätta förverkligandet av Norges klimatmål, och skapa värde för våra kunder och samhället.