fbpx

Ida Eriksson
Seniorrådgiver

Hva gjorde at du valgte å flytte til Norge og begynne i Statnett?

– I løpet av studietiden i Uppsala fikk jeg interesse for elektrisitetsmarkedet og driften av kraftsystemet. Etter at jeg møtte en nordmann under et utvekslingsår i USA og begynte å lete etter jobb i Oslo, var det naturlig for meg å se mot Statnett. Samfunnsoppdraget og muligheten til å bidra til energiomstillingen i Norden og Europa gjorde Statnett til mitt førstevalg blant arbeidsplasser i Norge.

Hvordan er mulighetene for kompetanseutvikling i Statnett?

– Fordi Statnett er en stor arbeidsgiver, er det muligheter for å utvikle seg innen mange forskjellige områder, enten du ønsker å bli prosjektleder eller ekspert. Det er gode muligheter for å forme sin egen arbeidshverdag og karrierevei. I Statnett er det muligheter for å vokse i sin rolle og få ansvar.

Er du med i «UNG i Statnett», og vil du i så fall fortelle litt om hva du får ut av å være en del av dette miljøet?

– Statnett har et svært bredt sosialt nettverk med en forening for unge ansatte og en idrettsforening som tilbyr noe for alle. Som ny i Oslo var UNG i Statnett et viktig møtested for meg for å knytte kontakter og skaffe venner. Gjennom en rekke aktiviteter som skiturer, middager og restauranter i Oslo, nyttårsfester og bowling/gokart, var det aldri vanskelig å fylle kveldene med aktiviteter når man var ny i byen.

Hva har du opplevd som det mest positive med å være arbeidstaker i Norge?

– Kortere arbeidsdager og god balanse mellom jobb og fritid.

Vi har behov for din kompetanse!

På grunn av forretningsområdets varierte ansvarsområder og arbeidsoppgaver, søker vi etter flere nye medarbeidere med ulike kompetanseområder og interessefelt. Er du sivilingeniør/ingeniør innen elkraft, energi, datateknologi eller industriell økonomi har du en spennende bakgrunn for oss. Vi er også interessert i å komme i kontakt med deg som har økonomisk utdanning og som har hatt roller som prosess-/produkteier i kraftbransjen eller lignende. Med på laget har vi behov for både erfarne og nyutdannede.

Våre verdier: Vi leverer har mot gjør det sammen

Statnett er ansvarlig for å bygge, drifte og vedlikeholde det norske kraftsystemet. Vi er et statsforetak eid av staten ved Olje- og energidepartementet. Vårt oppdrag er å sikre strømforsyningen gjennom drift, overvåking og beredskap døgnet rundt. Vi skal også legge til rette for å realisere Norges klimamål, og for verdiskapning for våre kunder og samfunnet.