fbpx

Country manager Leif Arne Brandsæter og HR Domain Expert Stine Fjell brenner for temaet ledelse og samarbeider tett med våre kunder for å hjelpe dem med å bli enda bedre.

Om Questback

People matter- get their insight
Gjennom hele Questback sin historie, fra å være en liten gründerbedrift som startet i Oslo i 2000 til det selskapet vi har vokst til å bli i dag, har menneskene stått i fokus for oss og for våre kunder. Bedrifter fra hele Norge kontakter oss når de ønsker å effektivisere kommunikasjonen med sine medarbeidere og kunder. Fellestrekket for alle bruksområdene til våre produkter og tjenester er at de retter seg mot mennesker som har en mening om din bedrift. Vi lever for feedback og ser alle fordelene våre kunder får når de tar tilbakemeldingene på alvor.

Ønsker du å vite mer om våre produkter og mulige bruksområder – kom innom vår stand på Årets Unge Ledere, les mer på www.questback.com/no og følg oss på Twitter @Questback_Norge

Hvorfor er dere sponsorer for Årets Unge Ledere 2016?
Ledelse er tøft. Kanskje spesielt for de unge som for første gang kastes ut i en jobb der man slites mellom krav fra ledere, egne forventninger og ambisjoner. De som har vært ledere en stund vet at det ikke alltid er en dans på roser. Samtidig er det utrolig givende å være leder og ung – samtidig. Derfor tenker vi at det er positivt å stoppe opp en gang i året å gi litt annerkjennelse til de som har villet bli ledere. I tillegg er det selvfølgelig morsomt at Årets Unge ledere bruker Questback teknologi for å kartlegge alle ledertalentene – det er en stilig og alternativ måte å bruke Questback på! Vi har deltatt aktivt med å sette opp nomineringsskjemaene, kandidatenes selvevaluering og undersøkelsen bak Tendensrapporten 2016 som Assessit publiserer i forbindelse med Årets Unge Ledere. I år vil også påmeldingen til selve konferansen gjøres gjennom Questback Essentials.

Hva gjør at dere ser dette som en fordel for deres bedrift at være representerer her?
Questback er et selskap nesten hele Norge har et forhold til. Unge som eldre – ansatte som ledere. Det er viktig for oss at nye unge ledere, som senere ender opp som toppledere er klar over hvem vi er og hva teknologien vår gjør. Gjennom å støtte Unge Ledere får vi synlighet rundt verdien av det vi gjør og hva vi kan bidra med hos våre kunder – i hele Norge!

Hva betyr god ledelse for dere i deres virksomhet?
God ledelse hos oss betyr å skape trygghet og rom for utvikling av både ansatte og ledere – slik at våre ansatte kan få utløp for ambisjoner og drømmer. I tillegg handler god ledelse også om balansen mellom å levere resultater og å ha det bra på jobb. Vi tror at for å kunne utøve god ledelse må man jobbe med kultur. Kanskje spesielt den resultatorienterte kulturen er viktig for oss. Gjennom «laserfokus» på resultater, og å nå dem kan vi hele tiden tilby god og helhetlig ledelse som utvikler mennesker.