fbpx

Ole Petter Berland

Fullt navn: Ole Petter Berland
Alder: 34
Jeg bor i:
5353 Straume
Tittel: 
Project Manager
Virksomhet:
Aker Solutions

Seneste utdannelse
NHH, eMBA Økonomisk styring og ledelse

Fakta fra CV
– Erfaring fra oljebransjen som prosjekt og personalleder, jobber nå som prosjektleder for multidisipline prosjekter
– Tidligere erfaring som gruppeleder med personalansvar for 20 ansatte gjennom tøffe år i oljeindustrien
– Prosjektleder for Pit Stop program, hvor vi reduserte leveringstiden fra 52 uker til 17 uker
– Fullført 2 års executive MBA ved NHH ved siden av fulltidsjobb
– Bachelorgrad produksjonsingeniør

Mine beste egenskaper som leder er…
Jeg tenker det er viktig å skape motivasjon hos den enkelte gjennom mitt lederskap. Det er viktig å kjenne den enkeltes kapasitet og formidle ansvar som virkelig utnytter den kompetansen som medarbeidere har. Ved å gjøre den enkelte til egne ledere for sitt arbeid, gi utforinger som krever strekk av kompetansen de innehar og være tett på med feedback, vil vi øke eierskapet den enkelte tar til det arbeidet vi gjør. Med eierskap til arbeidet kommer også eierskap til resultatet. Å styrke sine medarbeidere gjennom at de tar lederskap i sitt eget arbeid, styrker meg som leder og selskapets leveranser.

Min viktigste erfaring er…
Fokuser på medarbeiderene dine; resultater skapes ikke av seg selv men heller ikke av deg selv

Mitt beste råd til unge ledere som leter etter nøkkelen til suksess er….
Del erfaringer, vær åpen for andres erfaringer, vær søkende og stille spørsmål. Løft dine medarbeidere og kompetansen til dine medarbeidere.

Det er også viktig å by på seg selv og våge å være seg i selv, både i intern organisasjon og eksternt.

Jeg er aller mest glad for min rolle som leder når…
Når jeg ser at kollegaene jeg leder er engasjerte, viser eierskap og følelser for arbeidet de gjør og leverer. Dette er noe hvor jeg er mitt ansvar bevist som leder for å få til, og har fokus på som en viktig egenskap.

Det viktigste for meg som leder er…
Ha integritet i forhold til arbeidet vi gjør. Å ha fokus på høy kvalitet i leveranser.

Å kunne samle kollegaene mine i denne tankegangen og skape et godt arbeidsmiljø.