fbpx

Øivind Mathias Gitmark

Øivind Mathias Gitmark
Associate forretningspsykologi og analyse

oivind.gitmark@assessit.no
+47 905 98 012
LinkedIn

Utdannelse
Mastergrad i industriell økonomi og teknologiledelse ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet

 

Øivind Mathias Gitmark som Associate Forretningspsykologi og Analyse i Assessit Executive Search & Rekruttering. «Som følge av Øivinds relevante utdannelse innen industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU vil han blant annet komplementere teamet med sine analytiske ferdigheter, noe vi anser som svært viktig og aktuelt i vår videre satsning i tiden fremover. Vi gleder oss til det videre samarbeidet!», sier Leder Associates, Thea Kleiven.

 

Hvorfor valgte du Assessit?

Det var mange grunner som pekte seg ut i valget om å ville begynne hos Assessit. Jeg har et ønske om å være med på nyskapende og spennende prosjekter. Samtidig har jeg et sterkt konkurranseinstinkt og vil dermed at mitt team skal levere resultater vi er stolte av. I tillegg brenner jeg for å forstå hvordan verden henger sammen. Alt dette gir meg et behov for å arbeide sammen med mennesker som er dyktige, initiativrike og nysgjerrige på ny kunnskap. Min opplevelse av både Assessit som helhet og teamet jeg har blitt kjent med matcher godt med den beskrivelsen. Jeg synes det er særlig spennende og definerende hvordan Assessit håndterer lederrekruttering- og utvikling på en gjennomtenkt og innovativ måte. Det er tydelig at man både tør og vil tenke nytt, som viser solide ambisjoner og et ønske om utvikling. Teamet jeg fikk mulighet til å bli en del av har samtidig vist seg som åpne og engasjerte, samtidig som de er opptatte av å ha det gøy på veien. Det er kvaliteter som er viktige for meg.

 

Hva vil bli dine største styrker i rollen som Rådgiver i Assessit?

For meg oppleves det som essensielt å forstå psykologien hos mennesker i rollen som Associate. Samtidig kreves det et team som er resultatorienterte og er opptatte av å nå mål. Erfaringsmessig er jeg dyktig til å se helheten og finne pragmatiske løsninger i samarbeid med andre. Der har jeg hatt en særlig styrke i å se og imøtekomme andres behov for å kunne lykkes i arbeidet sitt. I tillegg til arbeidet i seg selv er jeg en veldig sosial person som liker at det skjer mye, også gjerne med sportslig preg. Det viktig for meg med et godt arbeidsmiljø der man trives i hverandres selskap!

Her vil jeg trekke frem hvordan jeg gjennom studietiden min i Trondheim har hatt omfattende og prestisjetunge verv, som har gitt meg mye organisasjonserfaring. Under ISFiT i 2019 (The International Student Festival in Trondheim), verdens største internasjonale studentfestival, satt jeg i hovedstyret som administrasjonssjef og ledet administrasjonsseksjonen bestående av 9 team på totalt 149 studenter. Kombinasjonen av dette vervet og studier har gitt meg verdifulle ledererfaringer og en evne til å arbeide strukturert og effektivt i intensive prosjekter på tvers av nasjoner.

 

Hva tror du blir avgjørende for å lykkes med rekruttering i årene fremover?

Rekruttering og lederutvikling er to områder som alltid vil være sentrale for enhver organisasjon. Rekrutteringsprosesser lider likevel av å ha blitt utført ganske konservativt uten store endringer over en lengre periode. Som nevnt ser jeg på hvordan Assessit håndterer lederrekruttering- og utvikling som gjennomtenkt og innovativt. Dette ser jeg som avgjørende for suksess innenfor feltet, der metodene og prosessene kontinuerlig vurderes og forbedres på en strukturert og kritisk måte – med ønske om en fremtidsrettet utvikling. Benyttelse av teknologiske fremskritt er aktuelt her, og fremtredelsen av metodikk som gamification hos Assessit er særlig spennende.

Samtidig tror jeg veldig på mennesker og herunder det erfaringsbaserte og psykologiske aspektet. Den viktigste brikken er for meg fortsatt den menneskelige kapitalen til organisasjonen når det gjelder rekruttering og ledelse. I dette tilfellet betyr det for meg evnen til å kunne forstå mennesker og hvordan en sammensetning av et team best gjøres for å skape det beste resultatet. Her har jeg et svært godt inntrykk av Assessit og teamet jeg skal arbeide med – jeg gleder meg til fortsettelsen!

 

Vi ønsker Øivind hjertelig velkommen til oss i Assessit og ser frem til samarbeidet!