fbpx

Jørn Ole Skaaraas

Alder: 37
Jeg bor i:
Oslo
Tittel:
Department Manager, Applications
Virksomhet:
Sopra Steria

Seneste utdannelse
Sivilingeniør Datateknikk (Master of Science in Computer Science)

Fakta fra CV

  • Avdelingsleder i Sopra Steria
  • 15 års erfaring fra konsulentbransjen innen IT
  • Avdelingsleder og direktørroller fra IT-bransjen. Bl.a. Bygget nearshore-avdeling i Polen på 40 personer, ledet avdeling på opptil 90 personer i Norge
  • Hatt lederroller og ledet moderniseringsprosjekter hos selskaper som Komplett Group og DNB
  • Har stort fokus på innovasjon og bygge sterke team. Vant bl.a. Global innovasjonspris på verdens største IT-helsemesse (HiMSS) i Orlando 2017

Mine beste egenskaper som leder er…
Jeg er opptatt av å sette tydelig retning, både gjennom å holde meg faglig oppdatert og å bygge solide rammer for mine team. Videre er jeg opptatt av å bygge rammer med frihet og tillit for mine medarbeidere, og gjøre alt for å fjerne hindringer og legge til rette for at de skal kunne lykkes. Jeg er handlekraftig, men rolig og komfortabel i min rolle som leder.

Min viktigste erfaring er…
Gjennom å lede ulike team og avdelinger har jeg lært meg selv å kjenne som leder, og hvordan jeg blir oppfattet av andre. Jeg har ledet utrolig mange dyktige og engasjerende medarbeidere, og lært at de kreative og solide løsningene kommer av å legge til rette, og gi tillit, samtidig som man er tydelig rundt visjon og retning. Engasjerte og involverte medarbeider skaper alltid grunnlag for suksess.

Mitt beste råd til unge ledere som leter etter nøkkelen til suksess er….
Jeg mener at lederansvar er noe du tar, ikke noe du får. Jobb med noe som motiverer og engasjerer deg. Inspirer deg selv og andre. Legg inn en ekstra innsats når du får mulighet til det. Bruk tid på å bygge opp de rundt deg, vær en tydelig, klar og empatisk medarbeider som tar og viser ansvar.

Jeg er aller mest glad for min rolle som leder når…
Jeg blir utrolig fornøyd når mine medarbeidere og team når målene sine, og oppnår suksess. Å bygge engasjement, og medarbeidere som gleder seg til å komme på jobb for å jobbe mot mål som føles viktige og oppnåelige er en stor motivasjonsfaktor.

Det viktigste for meg som leder er…
Å bygge team som er motiverte og engasjerte, gjennom tillit og klar forståelse av hvor vi er på vei. Empati er alltid en grunnfjellet. Jeg jobber hardt for å følge opp og fjerne hindringer for mine medarbeidere sånn at de kan prestere best mulig.