fbpx

Jakob Vårdal

Alder
36

Jeg bor i 
Oslo

Tittel
Leder bedrift og investering i marked

Virksomhet
Storebrand

Seneste utdannelse
Siviløkonom


Fakta fra CV

  • Startet karrieren i Deloitte i 2006.
  • Har jobbet i over 10 år i Storebrand.
  • Allsidig bakgrunn med erfaring fra revisjon, salg, analyse og marked.
  • Har jobbet på tvers av en stor organisasjon i mange år, med erfaring fra både privat- og bedriftsmarkedet inkludert B2B2C og kapitalforvaltning.
  • Leder et team med 7 medarbeidere som har svært diversifiserte oppgaver.

Mine beste egenskaper som leder er…
Fokus mål og strategi
Jeg liker å ta utgangspunkt i et helhetsperspektiv før jeg dykker videre ned og løser ulike problemstillinger. Fokus på mål og strategi er viktig for meg, og å involvere medarbeiderne i utforming av løsninger.

Løsningsorientert
Jeg er ser muligheter snarere enn utfordringer, og er løsningsorientert både når det gjelder strukturerte og ustrukturerte problemstillinger.

Kompetansekapital
Muligheten til å arbeide i team gir meg energi, og jeg har et sterkt ønske om at mine medarbeidere skal lykkes og utvikle seg ved å bygge kompetansekapital.

Ellers er jeg lett å engasjere og sprer veldig gjerne engasjementet videre.

Min viktigste erfaring er…
Organisasjonsutvikling
Mitt team ble etablert for litt over ett år siden, og det har vært en svært verdifull erfaring for meg å bidra i å forme og utvikle teamet. Å få alle til å trekke lasset sammen, finne de beste samarbeidsformene, og dra nytte av og hjelpe hverandre for å oppnå krevende mål har vært på agendaen fra første dag. Teamet løser oppgaver på tvers av organisasjonen som er både krevende og spennende på samme tid. Teamet har jobbet hardt for å levere både på egne mål i teamet, og til alle samarbeidspartnere i organisasjonen.

Endringsledelse
Samtidig med at teamet vårt er relativt nytt har vi taklet mange endringer. Vi får stadig nye og økende mengde oppgaver, teamet har både blitt redusert og økt i antall i løpet av året, samt at vi har «»leid»» ut etterspurt kompetanse til viktige samarbeidsoppdrag i konsernet. Å manøvrere teamet gjennom disse endringene har vært en svært lærerik erfaring.

Mitt beste råd til unge ledere som leter etter nøkkelen til suksess er…
Vær nysgjerrig. Lytt aktivt til medarbeiderne dine, spør heller et spørsmål for mye enn ett for lite og være åpen for andres innspill, ideer og meninger.

Søk deg til miljøer med flinke folk. Å jobbe sammen med dyktige medarbeidere, flinke ledere på eget nivå og ha en leder som selv har høye ambisjoner vil bidra til at du lærer og bygger kompetanse gjennom andre.

Ta utfordringer, hopp i det. Får du muligheten, ta sjansen. Selv om det er skummelt i starten vil du mest sannsynlig vokse på å utfordre deg selv. Du kommet til å lære nye ting du ikke kunne fra før, og øke din egen verdi (kompetanseaksje).

Jeg er aller mest glad for min rolle som leder når…
Jeg blir stolt av teamet mitt når jeg ser hvilke resultater vi skaper sammen gjennom stor innsats og engasjement. Det gir meg motivasjon å jobbe med et så engasjert team. Å se at alle står på for å levere topp på ansvarsområdene sine, og i tillegg ofte tar på seg ekstra ansvar og hjelper hverandre, gjør at jeg selv gjerne yter ekstra. En medarbeiderscore på 8,6 (på en skala fra 0-10) som måler engasjement og trivsel i teamet viser at vår samlede innsats motiverer og engasjerer oss alle.

Jeg blir også veldig motivert av å jobbe med store utfordringer. Storebrand har som mål å bli et sparekonsern i verdensklasse. Det er et heftig mål, og noe vi skal jobbe knallhardt for å oppnå. Jeg brenner for sparing, og mener at vi i Storebrand har det som skal til for å hevde oss i verdenstoppen. Det handler om å levere best til kundene, og vi skal strekke oss det vi kan for å få det til.

Det viktigste for meg som leder er…
Motivere, utvikle og skape forståelse for mål og strategi i teamet mitt. Oppnå resultater sammen med teamet og bidra til utvikling og måloppnåelse på tvers av konsernet. Møte nye utfordringer med en positiv innstilling, slik at jeg sørger for stadig å bygge kompetanse.