fbpx

Cecilie Soma Maartman-Moe

Fullt navn: Cecilie Soma Maartmann-Moe
Alder:
33
Jeg bor i:
0356 Oslo
Tittel: 
Senior Manager
Virksomhet:
Accenture

Seneste utdannelse
Sivilingenør i Kommunikasjonsteknologi fra NTNU, 2007

Fakta fra CV
– Lang erfaring fra Accenture innenfor IT som prosjektleder og rådgiver i telekom-bransjen
– Jobbet 2 år i USA gjennom Accenture for en av verdens største leverandører av kabel-TV med blant annet å forbedre deres kundeservice
– Trives best med å jobbe i skillet mellom IT og forretning
– Kundeansvarlig for en av våre kunder med ansvar for salg og oppfølgning av våre leveranseteam
– Leder Gender Diversity arbeidet i Accenture for å bidra til at Accenture er et attraktivt sted å jobbe for kvinner og før å øke kvinneandelen i selskapet. Brenner for økt mangfold i IT-bransjen og spesielt viktigheten av kvinnelige rollemodeller i ledende posisjoner

Mine beste egenskaper som leder er…
å være åpen og inkluderende. Jeg er opptatt av at alle på teamet forstår hva man skal oppnå slik at de kan utfordre, forbedre og levere resultater på en selvgående måte, samtidig som at jeg tilpasser kommunikasjon og oppfølging ut i fra behov. Jeg er også entusiatisk og positiv, noe som påvirker arbeidsmiljøet og skaper trivsel og takhøyde.

Min viktigste erfaring er…
at alt til slutt handler om mennesker. Forankring, kommunikasjon og involvering for å sikre forståelse, eierskap og kompetanse er kritisk for å klare å oppnå mål og realisere forretningsverdi.

Mitt beste råd til unge ledere som leter etter nøkkelen til suksess er….
å få det beste ut av teamet ditt. Løft frem medarbeiderne og tør å gi de sjanser. Gi de rom til å feile og lære istedenfor å detaljstyre. La de utfordre deg og komme med forslag på forbedringer. Det å være leder betyr ikke at man kan alt og har alle de gode svarene. Ikke undervurder investeringen du gjør i å utvikle medarbeiderne og teamet som helhet.

Jeg er aller mest glad for min rolle som leder når…
teamet er engasjerte og motiverte. Når jeg ser fornøyde medarbeidere etter å ha klart tøffe mål. At vi utfyller hverandre og bruker hverandres styrker og egenskaper, og hjelper hverandre.

Det viktigste for meg som leder er…
at vi har en klar og felles oppfatning av hvor vi er på vei, og at teammedlemmene forstår hvorfor de gjør det de gjør og føler de har meningsfulle arbeidsoppgaver. Det er også viktig som konsulent at vi i fellesskap med kunden fungerer som ett team som jobber sammen for felles mål.