fbpx

Carsten Engh

Fullt navn: Carsten Engh
Alder: 37
Jeg bor i: Lørenskog
Tittel: Vice President
Virksomhet: Aker Solutions

Seneste utdannelse
2006-2007       MBA fra Lancaster University, England
2000-2003       Bachelor of Science og Bachelor of Commerce fra Griffith University, Australia
2003                Utvekslingsstudier ved Korea University, Sør-Korea

Fakta fra CV
– Leder i dag nye lokasjoner for vedlikeholds- og integritetstjenester i Aker Solutions’ Services leveransedivisjon, med spesielt fokus på Nord-Amerika og Sør-Øst Asia.
– Startet opp og ledet forbedringsprogrammet for tidligere MMO-divisjonen (Maintenance, Modifications, Operations) i Aker Solutions da oljekrisen slo inn.
– Prosjektleder i konsulenthuset A.T.Kearney for oppdrag innen strategi/M&A og operasjonell forbedring, med industrifordypning i handel og dagligvarebransjen.


Mine beste egenskaper som leder er…
At jeg er uhøytidelig, ærlig og løsningsorientert. Jeg får raskt overblikk og ser essensen i saker og situasjoner, samt at det viktige blir gjort ordentlig. I tillegg engasjerer jeg meg gjerne der det behøves bistand eller at oppgaver mellom to stoler.

Min viktigste erfaring er…
At det meste går veldig greit uansett hvor utfordrende det ser ut til, så fremt vi har bra fokus og ikke lar oss stresse av det som ikke er viktig. Et utfordrende aspekt med å stige inn i lederrollen var å måtte delegere ansvar, og ikke bare enkeltoppgaver. Det handler om tillit, tålmodighet og åpenhet for nye ideer.

Mitt beste råd til unge ledere som leter etter nøkkelen til suksess er….
Å være uredd, ydmyk og følge magefølelsen. Spør og grav for å lære raskt. Nysgjerrighet er en veldig positiv egenskap. En bør fokusere på å gjøre andre gode og bidra til at de når de målsetningene som settes.

Jeg er aller mest glad for min rolle som leder når…
Noen i min enhet eller andre nære kolleger står frem og gjør et flott stykke arbeidet, enten gjennom å ha vokst i oppgaven eller gitt det lille ekstra. Det er stas å kunne gi ros til de som så står på og etterlever verdiene våre.

Det viktigste for meg som leder er…
At vi i teamet sammen leverer på de målene vi har satt oss, og er positive bidragsytere i organisasjonen rundt oss.